Haricen uygulama yapılan bir yağ olan Jojoba yağı ; cildin üzerine ve saça masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bir miktar jojoba yağını cilde masaj yaparak yedirmek faydalı olacaktır. Makyaj sonrası cilt temizliği için kullanılabileceği gibi; cildin ferahlaması ve tazelenmesi için de kullanılabilmektedir.
Bu yağın ciltte kullanımı ile ilgili olarak en çok endişe edilen konulardan biri, “ Jojoba yağı tüylenme yapar mı ” olsa da araştırmalara göre jojoba yağının böyle bir etkisi gözlenmemiştir.
Jojoba yağının bilinen en önemli faydaları cilde iyi gelmesi ve cilde nemlendirmesidir. Antialerjik özelliği ile ciltte oluşan çatlak sivilce ve akneleri giderme etkisi bulunur. Yaşlanmaya meyilli olan ciltler jojoba yağı kullanımı kırışıklık önleyici etkiye sahiptir. Cilde esneklik kazandırır.
Jojoba yağı , cildi tazeler ve gençleştirir. Cilt lekelerini büyük ölçüde geçirirken ince kırışıklıkları da gözle görülür şekilde azaltır. Cildin kendi yağ yapısına çok benzediği için cilt tarafından kolayca emilir. Dolayısıyla jojoba yağını yatmadan önce rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Düzenli olarak kullanılan jojoba yağı hem var olan sivilceleri tedavi eder hem de yenilerinin oluşmasını önler. Antibakteriyel özelliği sayesinde tendeki yara ve iltihapların iyileşmesini hızlandırır. Böcek ve sinek ısırıkları, sivilce lekeleri ve uçuk virüsünün yarattığı yarayı tedavi edici bir etkisi vardır.
İçeriğindeki A ve E vitaminin sağladığı antioksidan etkilerin yanında güçlü yağ asitleri sayesinde kırışıklıklara karşı savaşır ve cildin genç görünmesini sağlamaya yardımcı olur. Misbahçe Jojoba Yağı kırışıklık karşıtı bakım yapar.
Jojoba yağı bronzlaştırır mı ? Bronzlaştırıcı özelliği yoktur, güneş hasarını onarmay yardımcı olur.
Cilt bakımında jojoba yağını makyaj temizleyici olarak kullanabilir, cildini doğal bir yağ ile temizlerken aynı zamanda bakımını da yapabilirsin. Jojoba yağını nemlendirici olarak kullanmak için bir kaç damla yağı cildine masaj yaparak uygulayabilir ya da en sevdiğin nemlendirici kreminin içine ekleyebilirsin.
Düzenli olarak kullanılan jojoba yağı hem var olan sivilceleri tedavi eder hem de yenilerinin oluşmasını önler. Antibakteriyel özelliği sayesinde tendeki yara ve iltihapların iyileşmesini hızlandırır. Böcek ve sinek ısırıkları, sivilce lekeleri ve uçuk virüsünün yarattığı yarayı tedavi edici bir etkisi vardır.
Susam yağı , yaz aylarında harici kullanımı ile güneşin zararlı ışınlarına karşı 35 faktörlük koruma sağlar. Bu yağ, sağlıklı bronzlaşmak için de kullanılabilir. Susam ve ceviz yağı karışımı ise güneş lekelerine iyi gelir .
Sivilce tedavisi tamamlandıktan sonra cilt üzerinde kırmızı veya kahverengi lekeler kalabilir. Bu durum kalıcı bir izden çok iyileşme sürecinde bir enflamasyondur. Derinin iyileşme ve yeniden modellenme süreci içinde görülen kırmızı veya koyu renkli sivilce izi 6-12 ay içinde tamamen kaybolur.
Çay ağacı yağının içerisinde bulunan doğal antiseptikler akne ve sivilcelerle savaşarak cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar. Sivilce İzlerini Yok Eder: Sadece sivilceler değil düzenli kullanıldığında sivilce izlerini yok ettiği bilinmektedir.
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? Jojoba yağı , yağ asitleri ve E vitamini içerdiği için kozmetik ve güzellik sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olarak görülüyor.
Jojoba yağı , anavatanı Arizona, California ve Kuzey Meksika olan Simmondsia Chinensis bitkisinin tohumlarından elde edilir . Tohumların ağırlık olarak yaklaşık %50'si yağdır.
Zeytinyağı , E vitamini bakımından zengindir ve doğal olarak oluşan antioksidan yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Sadece cildi nemlendirmez aynı zamanda altın rengine dönük bir bronzlaşma sağlar.
Jojoba yağının en önemli özelliklerinden birisi de komedon oluşturma riskinin çok düşük olmasıdır. Yani gözenekleri tıkama ihtimali oldukça zayıf. Ayrıca içeriğindeki yüksek miktardaki doğal A ve E vitaminleri ve faydalı yağ asitleri sayesinde cildinize mükemmel bir bakım ve destek sağlıyor.
Jojoba yağı , mükemmel bir nemlendiricidir. Ciltteki nem kaybını önler ve cildi besler. Cildi temizlemeye yardımcı olan bu yağ, aynı zamanda cildi makyaj kalıntılarından da arındırır.
Susam yağını tüm cildiniz için kullanabilirsiniz. Bunun için duştan hemen önceki zamanı seçip, hatta zeytinyağı ve badem yağı ile de karıştırıp tüm vücudunuza masajla yedirip, ardından ılık bir duş alabilirsiniz.
SON YAZILAR
Kurutmalık biber neden çürür?
iPhone 6 da ne kadar RAM var?
Instagram karekod ne işe yarar?
Hangi hayvan sadece et yer?
Franck Ribery eşi kimdir?
Google arama çubuğundaki yazılar nasıl silinir?
Kanguruların en önemli özelliği nedir?
Iğde ağacı kışın yaprak döker mi?
Kolpa olmak ne demek?
Garanti Bankası BIC kodu nedir?
Jojoba yağı yüze sürülür mü?
Mustafa Kemal Atatürk boyu kaç cm?
Milli kültür oyunlarımız nelerdir?
Hak Dini Kur'an Dili tefsirinin özellikleri nelerdir?
Minamol şurup ne işe yarar?
Flemenkçe ve Hollandaca aynı mı?
Ne ekersen onu biçersin atasözü hikayesi kısa?
Kuzu pirzolası nasıl marine edilir?
Le Pays gazetesi hangi cemiyet?
Muhafız konusu gerçek mi?
Nasuh Paşa Antlaşması önemi nedir?
Gaziantep Anadolu Lisesi taban puanı kaç?
Mersin'in neyi meşhur meyve?
Konserve ne zaman ters çevrilir?
Kırmızı Oda Kumru kim oynuyor?
Luxmetre ne demek?
Lindt alkollü mü?
Gelir Uzmanlığı maaşı ne kadar?
Ilk polis teşkilatı hangi padişah döneminde kuruldu?
Muayene son günü satış yapılır mı?
Meriç izgi nasıl ünlü oldu?
Jay Cutler boyu kaç?
Kireçlenmiş çaydanlık nasıl temizlenir?
Misk i amber ne işe yarar?
Maykıl ceksın gerçekten öldü mü?
Lend geçmiş zaman hali nedir?
Kadıköy Sabiha Gökçen metro kaç dakika?
Mahlas beyit ne demek?
Fortnite hesap doğrulama nasıl yapılır?
Muttaki olmak ne demek?